Pyszny burger z grilla
Opis

Mięso
wołowe
wołowe

Obiad/Kolacja

Łatwy

30 minut
- Warzywa myjemy, sałatę suszymy, a pozostałe warzywa kroimy w plasterki.
- Na dobrze rozgrzanym grillu pieczemy burgery i plastry boczku. Czas pieczenia zależy od preferowanego stopnia wysmażenia mięsa.
- Pamiętamy aby mięso regularnie odwracać. Pod koniec pieczenia burgerów układamy na nich po plasterku sera cheddar.
- Burgery po zdjęciu z grilla odstawiamy na 5 min aby „odpoczęły”.
- Przekrojone bułki układamy na ruszcie do czasu aż się delikatnie zarumienią i staną chrupiące.
- Następnie na dolną część bułki układamy: sałatę, 2 plasterki pomidora, trochę cebuli, mięso z serem, 2 plasterki boczku i zamykamy wszystko górną częścią bułki.
- Przed złożeniem bułkę można posmarować ketchupem, majonezem lub innym ulubionym sosem.
SMACZNEGO!
Składniki
Burgery Zbyszko 2szt.
4 plasterki boczku
2 bułki do burgerów
2 plasterki sera cheddar
Sałata lodowa – kilka liści
1 pomidor
1 cebula
Awesome post! Keep up the great work! 🙂