Pyszny burger z grilla

Opis

Mięso
wołowe
Obiad/Kolacja
Łatwy
30 minut
  • Warzywa myjemy, sałatę suszymy, a pozostałe warzywa kroimy w plasterki.
  • Na dobrze rozgrzanym grillu pieczemy burgery i plastry boczku. Czas pieczenia zależy od preferowanego stopnia wysmażenia mięsa.
  • Pamiętamy aby mięso regularnie odwracać. Pod koniec pieczenia burgerów układamy na nich po plasterku sera cheddar.
  • Burgery po zdjęciu z grilla odstawiamy na 5 min aby „odpoczęły”.
  • Przekrojone bułki układamy na ruszcie do czasu aż się delikatnie zarumienią i staną chrupiące.
  • Następnie na dolną część bułki układamy: sałatę, 2 plasterki pomidora, trochę cebuli, mięso z serem, 2 plasterki boczku i zamykamy wszystko górną częścią bułki.
  • Przed złożeniem bułkę można posmarować ketchupem, majonezem lub innym ulubionym sosem.

SMACZNEGO!

Składniki

Burgery Zbyszko 2szt.
4 plasterki boczku
2 bułki do burgerów
2 plasterki sera cheddar
Sałata lodowa – kilka liści
1 pomidor
1 cebula

 

 

Related Posts

Leave a comment