O firmie
Zakłady Mięsne ZBYSZKO to firma, która wyrosła na tradycjach rodzinnych. Założona została w latach 90. przez Zbigniewa Kruka, który – znając łódzki rynek przetwórstwa mięsnego – wybrał go jako idealne miejsce dla realizacji swych ambitnych i pionierskich planów biznesowych. Konsekwentne podążanie ku nowatorskim rozwiązaniom, zawsze szło w parze z utrzymywaniem bardzo wysokich i niezmiennych standardów jakości. Zbudowane w ten sposób stabilne filary firmy sprawiły, że obecnie jest to marka kojarzona z wybitnej jakości wędlinami i wysoko wyselekcjonowanym mięsem, spełniającym obowiązujące normy. Wędliny ZBYSZKO to starannie skomponowane kolekcje aromatycznych smaków, których różnorodność jest odpowiedzią na gusta Klientów. Kiełbasy, pasztety, wędzonki czy produkty drobiowe to galeria szytych na miarę wyrobów, sygnowanych znakiem jakości, popartym wieloletnim doświadczeniem. Wyroby firmy ZBYSZKO wyróżniają się niezmienną, gwarantowaną jakością, unikalnym smakiem i odpowiednio dobranym składem surowcowym, który świadczy o przestrzeganiu wymaganych norm produkcji.
Niezwykle ważnym dla firmy był rok 2015. Sfinalizowano w nim budowę nowego Zakładu Przetwórczego, który wraz ze zmodernizowanym Zakładem Uboju Trzody i Bydła oraz Rozbioru Mięsa stanowi obecnie jeden oddział firmy – Zakład Uboju i Przetwórstwa Mięsa. Firma, stawiając na nieustanny rozwój, doskonalenie procedur oraz szkolenia pracowników, rozwija się systematycznie i konsekwentnie, sprawnie dostosowując się do zmiennych czynników rynkowych. ZBYSZKO to stabilna i pewna marka, której asortyment wędliniarski, dzięki swojej różnorodności, wytycza trendy smaku i jakości.
Starannie opracowany skład surowcowy wędlin ZBYSZKO świadczy o wierności tradycji oraz bezpieczeństwie stosowanych w firmie technologii. Pomimo, że wcielane w życie normy produkcji zezwalają na szeroki margines możliwości pod względem składu wyrobu, jego jakość pozostaje na niezmiennie wysokim poziomie. Dzieje się tak dlatego, że filozofia marki oraz wieloletni kontakt z Klientem nigdy nie pozwalały jej na odstąpienie od – towarzyszących początkom firmy – wysokich standardów. Przestrzegane z wielką starannością normy i zasady produkcyjne składają się na gwarancję zdrowia i bezpieczeństwo wyrobów ZBYSZKO. Z kolei profesjonalizm pracowników i niezmienna ambicja bycia liderem w branży gwarantują niepowtarzalny aromat oraz kompozycję smakową oferowanych wyrobów.