Przepisy
Wybierz rodzaj dania
Wybierz główny składnik
Określ czas przygotowania
Wybierz stopień trudności
Bryzol z karczku
Opis
Karczek myjemy i dzielimy na 4 kotlety. Mięso dokładnie rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą ,pieprzem i mąką. Jajka wybijamy i dokładnie rozbijamy widelcem, doprawiamy je solą i pieprzem.
Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe.
Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”.
Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Oprószone mięso zanurzamy w jajku tak, aby cale było nim otoczone i układamy na rozgrzanym oleju, nie zrzucając nadmiaru jajka. Po chwili zmniejszamy ogień pod patelnią i smażymy z obu stron sprawdzając, czy mięso nie jest surowe.
Bryzole musimy smażyć znacznie dłużej niż np. „schabowe”.
Bryzole możemy podać z ziemniakami puree i marchewką z groszkiem.
Produkty:
Pokaż więcej propozycji