Aktualności
2016-05-23 Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowy...
2016-03-22 Nowy sklep firmowy
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.03.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi, przy ul. Rojnej 3/...
2015-10-21 Poszerzenie oferty punktów hurtowych
Szanowni Klienci, Miło nam jest poinformować, iż od jutra 22.10.2015 w punktach sprzedaży hurtowej Zakładów Mięsnych "ZBYSZKO" będzie moż...

Przepisy

Grillowany stek T-BONE

Składniki

-STEK T-BONE 4 sztuki
-CZOSNEK 4 ZĄBKI
-SÓL MORSKA
-PIEPRZ MŁOTKOWANY
-MASŁO 50 gram
-PAPRYKA CZERWONA 1 sztuka
-PAPRYKA ŻÓŁTA 1 sztuka
-CUKINIA 1 sztuka
-SZALOTKA 3 sztuki
-BAKŁAŻAN 1 sztuka
-ZIEMNIAKI ok. 500 gram
-ZIOŁA PROWANSALSKIE
-MASŁO 50 gram
-CHILLI 1 mała papryczka
-OLIWA Z OLIWEK

Opis

STEKI OPRÓSZYĆ SOLĄ I ODROBINĄ SIEKANEGO ROZMIARU NASTĘPNIE ODSTAWIĆ NA 10 MIN.

WARZYWA UMYĆ, OBRAĆ Z NASION I POKROIĆ W GRUBĄ KOSTKĘ. CAŁOŚĆ SKROPIĆ OLIWĄ. ZIEMNIAKI UMYĆ I POKROIĆ WZDŁUŻ NA ĆWIARTKI, POSOLIĆ, DOPRAWIĆ ZIOŁAMI PROWANSALSKIMI I DODAĆ OLIWĘ. TAK PRZYPRAWIONE ZIEMNIAKI WSTAWIĆ DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA I PIEC ok. 30 min W TEMPERATURZE 160 C.

CZOSNEK I CHILLI POSIEKAĆ, NASTĘPNIE DODAĆ DO WARZYW, WYMIESZAĆ I WSTAWIĆ DO PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW NA OK. 12-15 MIN. MASŁO UTRZEĆ Z SIEKANYM CZOSNKIEM, ROZMARYNEM.
STEKI GRILLUJEMY NA PATELNI Z OBU STRON (DO UZYSKANIA WYBRANEGO STOPNIA WYSMAŻENIA), PRZYPRAWIĆ ŚWIEŻO MIELONYM PIEPRZEM.

SPOSÓB PODANIA
WARZYWA UKŁADAMY NA ŚRODKU TALERZA, NASTĘPNIE KŁADZIEMY STEKI Z MASEŁKIEM ZIOŁOWO-CZOSNKOWYM, SERWOWAĆ Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI.
Produkty:
Produkt
Szaszłyk wieprzowy
Szaszłyk wieprzowy
Produkt
Kiełbasa firmowa
kiełbasa średniorozdrobniona z wysokiej klasy mięsa wieprzowego i wołowego. Doskonała do grzania na ciepło w wodzie, doskonała na grilla, ognisko.
Produkt
Schab bez kości długi
Pokaż więcej propozycji