Aktualności
2017-04-05 Nowe stoisko na Hali Gnom
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż w dniu dzisiejszym otworzyliśmy kolejne stoisko firmowe na hali targowej Gnom w Łodzi ...
2016-08-11 Brzeziny - nowy sklep firmowy
Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 11.08.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Brzezinach przy ul. Modrzewskiego 2, blisko...
2016-05-23 Nowy sklep w CH Teofil
Szanowni Klienci, Jest nam niezmiernie miło poinformać, iż w dniu 21.05.2016 r. otworzyliśmy nasz kolejny sklep firmowy w Łodzi w Centrum Handlowy...

Przepisy

Żeberka pieczona w miodzie

Składniki

Żeberka wieprzowe bez kości
Miód
Cukier brązowy
Sól
Pieprz mielony
Vegeta
Sos sojowy
Papryczka chili
Woda

Opis

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatą dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy je na 2-3 godziny, aby się zamarynowały. Po upływie tego czasu żeberka wykładamy na blachę i oblewamy pozostałą marynatą. Żeberka wkładamy do rozgrzanego do 180-200 st. C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Żeberka są idealnie upieczone, kiedy bez problemu możemy wyciągnąć z nich kostki obracając je lekko palcami.

Do tak przygotowanych żeberek bardzo dobrze pasują opiekane ziemniaki i fasola szparagowa pod złotą zasmażką.
Produkty:
Produkt
Mortadela delikatesowa
Produkt
Szynka wieprzowa bez kości
Produkt
Kiełbasa żywiecka
Kiełbasa gruborozdrobniona podsuszana z wysokiej klasy mięsa wieprzowego i wołowego z dodatkiem naturalnych przypraw. Można ją przechowywać w temp pokojowej
Pokaż więcej propozycji