Aktualności
2014-12-08 Nowy sklep firmowy w Płocku!
Z przyjemnością informujemy, że w ostatnią sobotę 6 grudnia otwarty został nasz nowy sklep firmowy w Płocku przy ul. Gierzyńskiego 17C. Otwarcie sk...
2014-11-24 Nowość na Święta! Mięsa do pieczenia
Święta tuż tuż! Z tej okazji przygotowaliśmy dla Państwa specjalną propozycję mięs wołowych i wieprzowych w specjalnej folii, która umożliwia ich p...
2014-11-07 Godziny pracy sklepów 10.11.2014 r
Szanowni Klienci, Uprzejmie informujemy, że sklepy firmowe ZM ZBYSZKO pracują w poniedziałek 10.11.2014 w normalnym trybie. Zapraszamy. Z poważanie...

Strona główna

   Zakłady Mięsne „Zbyszko” to  połączenie tradycyjnych, sprawdzonych receptur i nowoczesnych technologii produkcyjnych. Oferowane przez nas produkty wytwarzane są  wyłącznie z mięsa i  posiadają najwyższą jakość. Umiejętnie tworzymy smaki, precyzyjnie dobierając składniki mięs, ziół i przypraw. Nasze doświadczenie przekazujemy Państwu  w najlepszych, niepowtarzalnych, aromatycznych wędlinach i mięsach.

    Zbigniew Kruk   

Przepis tygodnia
Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym
Mięso myjemy i dzielimy na 8 równych części krojąc je w poprzek. Polędwiczki delikatnie rozbijamy i oprószamy solą pieprzem oraz mąka. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Sos borowikowy: Cebule kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy borowiki i całość razem chwilę smażymy- cały czas delikatnie mieszając. Cebulę i grzyby podlewamy śmietaną i gotujemy na małym ogniu często mieszając do zgęstnienia. Kiedy osiągniemy pożądaną konsystencję doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Usmażone mięso układamy na talerzu i polewamy je sosem. Tak przygotowane polędwiczki możemy podać z kluseczkami gniocci i sałatami vinigrette
Stek t-bone z pieczonymi ziemniakami i sałatką vinaigrette
Steka należy marynować w oleju ze świeżymi ziołami przez około 12 godzin. Steka smażymy na rozgrzanym grillu co najmniej 3 minuty z każdej strony w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Po zakończonym smażeniu należy odczekać ok. 3 minut zanim mięso się rozpręży, a następnie posypać gruboziarnistą solą. Łączymy masło z czosnkiem oraz natką pietruszki i po dokładnym połączeniu składników kładziemy cząstkę masła na steku. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz sałatą i sosem vinaigrette. Składniki do przygotowania sosu vinaigrette: Oliwa, ocet winny biały, musztarda z gorczycą, czosnek, pieprz, sól, cukier, natka pietruszki.
Newsletter SMS
Podaj swój numer telefonu, aby być na bieżąco z najnowszymi promocjami.
Bądź na bieżąco - newsletter
Zapisz się do naszego newslettera i otrzymuj ważne aktualności z życia firmy, najświeższe informacje o ofercie oraz promocjach na swoją skrzynkę e-mail.
Chcę otrzymywać wiadomości e-mail z ofertą.
Podziel się swoim przepisem
kliknij aby dodać plik